Portal4Care
Platform wetenschap en praktijk
NL - FR
Last modified at 2-10-2016 02:49 by p4cadmin

Doel van het Platform Wetenschap en Praktijk VZW

Het Platform Wetenschap en Praktijk VZW stelt zich tot doel om de professionalisering van het verpleegkundig beroep te bevorderen, door optimalisatie en integratie van correcte verpleegwetenschappelijke kennis in het verpleegkundig handelen.

Deze  missie zal ze in de praktijk omzetten:
  1. door het aanmoedigen van verpleegkundig georiënteerd wetenschappelijk onderzoek,
  2. door op een onafhankelijke wetenschappelijk onderbouwde manier de bereikbaarheid en de implementatie van actuele, relevante, evidence-based vakkennis voor de verpleegkundige beroepsgroep te maximaliseren,
  3. door de bidirectionele communicatie tussen de werkvloer en het onderzoeksveld te faciliteren en
  4. door een multidisciplinaire zorgvisie te promoten.

Het Platform “Wetenschap en Praktijk” streeft er actief naar om uit te groeien tot een expertisecentrum in kennisinventarisatie en -ontsluiting voor de verpleegkundige beroepsgroep  Het stelt zich ten doel om vanaf zijn oprichting op een gestructureerde wijze op continue basis de bestaande kwalitatieve verpleegkundige kennis en expertise, onder eender welke vorm, te inventariseren.

Het zal instaan voor de creatie van een gebruiksvriendelijke interface/internetportaal om actuele relevante verpleegkundige kennis op te zoeken en te raadplegen.

Het Platform zal actief participeren in de promotie en ontwikkeling van evidence based practice.

Het Platform “Wetenschap en Praktijk” streeft naar een vlotte en symbiotische samenwerking met andere kennisproviders en kennisorganisaties.

Het Platform “Wetenschap en Praktijk” streeft vanaf zijn oprichting naar maximale coöperatie met alle verpleegkundige vakverenigingen, werkgroepen, onderwijsinstanties en zorginstellingen.

Het zal proactief werken aan het faciliteren van een vlotte bidirectionele dialoog tussen de werkvloer, het onderwijs en het onderzoeksveld.


Laatste update: 01/10/2016