Portal4Care
Platform wetenschap en praktijk
NL - FR
Last modified at 6-12-2022 01:14 by p4cadmin

​​​Belgian Screening Tools basisdocumenten

BEST staat voor Belgian Screening Tools en is een studie uitgevoerd door de Universiteit Gent, afdeling Verplegingswetenschap in opdracht van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de voedselketen en Leefmilieu, en in samenwerking met de Université Catholique de Louvain.

In deze rapporten zijn de inhoudelijke aspecten van de projecten terug te vinden, waarbij ook de methodologie besproken werd. De verschillende meetinstrumenten werden besproken onder de daarbijhorende thema’s. Als de toestemming van de auteur verkregen werd, kon het instrument ook in het rapport opgenomen worden. De instrumenten werden vertaald naar het Nederlands en het Frans.

  
  
BeST 1.pdfBeST 1
BeST 2.pdfBeST 2
BeST 3.pdfBeST 3
BeST 4.pdfBeST 4

​​Meetschalen per thema

Borstvoeding Cognitief functioneren Communicatie bij revalidatiepatiënten (CVA-afasie)Constipatie Continentie en incontinentie Decubitusrisico Depressie in de psychiatrie Desoriëntatie Functioneel-mentaal-en-psychosociaal-functioneren Kwaliteit van leven Mondstatus Nausea en braken Neurologische zorg Ontwenningsverschijnselen bij pasgeborenen Pijn Sedatie Slikfunctie Vallen en mobiliteit VermoeidheidVoeding en ondervoeding Wondzorg Zelfzorg​ ​