Portal4Care
Platform wetenschap en praktijk
NL - FR
Last modified at 30-5-2017 10:44 by p4cadmin

​​CEBAM D​igital Library for Health

Wat is de CDLH?
De CEBAM Digital Library for Health is een elektronische bibliotheek (Digital Library) die objectieve wetenschappelijke gezondheidszorgnformatie aanbiedt via het internet.Je vindt er een rijkdom aan medische, verpleegkundige, kinesitherapeutische, logopedische, ... literatuur (primaire artikels en systematic reviews). Maar liefts 700 verpleegkundige tijdschriften staan op de lijst. Maar ook biedt deze databank u nationale en internationale klinische richtlijnen, EBM handboeken (Clinical Evidence), geneesmiddeleninformatie en een databank van 3000 medische naslagwerken.

Voor wie is de CDLH?
De CDLH richt zich tot de brede waaier van Belgische zorgverleners binnen de gezondheidszorg zonder toegang tot grote universitaire databanken. Ze wil voor hen een brug slaan tussen de eigen (para)medische praktijk en onafhankelijke wetenschappelijke medische informatie op het internet. Zo wordt wetenschappelijke medische praktijkvoering en het levenslang leren voor iedereen gemakkelijker en toegankelijker gemaakt.
Opgelet: de CEBAM Digital Library for Health is NIET beschikbaar voor commercieel gebruik of commerciële organisaties, noch voor scholen.

Heeft iedereen toegang tot de CDLH?
Zoals reeds vermeld is de toegang tot wetenschappelijk artikels zeer duur. De Federale Overheid komt daarom voor een belangrijk deel tussen in de aankoop van de abonnementen voor CDLH. Van de eindgebruiker wordt een klein jaargeld gevraagd als toegang tot deze immense hoeveelheid kennis. Klik even verder en je kan te weten komen wat de kost voor toegang is. Opgelet: voor organisatiebrede aansluiting worden grote kortingen voorzien!

Hierbij tevens een oproep aan de gezondheidsorganisaties:
vraag informatie en sluit u aan. Al uw disciplines varen hier wel bij.
Ondersteun deze nieuwe flow.

Laatste update: 30/05/2017